Anma massage

Herkomst

Anma is een van de oudste massage vormen in de wereld en betekent letterlijk “druk en wrijf” of “kalmeren door wrijven”. Het is een geneesmethode die oorspronkelijk uit China komt en werd waarschijnlijk ongeveer 5000 jaar geleden voor het eerst toegepast, het heette daar Anmo.
Het is tevens de eerste massagevorm die 2500 jaar geleden in lesvorm op papier werd gezet en nog steeds op die manier wordt uitgevoerd. De massage kwam 1300 jaar geleden tot stand in Japan en werd daar verder ontwikkeld, vandaar dat het een Japanse massage wordt genoemd.
Anma massage is de voorloper van vele massage vormen zoals Shiatsusportmassage en Tuina.

Oorspronkelijk werd Anma massage vooral toegepast om het lichaam warm te krijgen en houden in het vaak koele klimaat, totdat men ontdekte dat het ook hielp tegen spier- en pijnklachten. Na vele jaren onderzoek naar deze massage, leerden de masseurs welke specifieke lichaamsdelen je het beste kan behandelen, voor een betere gezondheid.

Effect

Deze massage zorgt ervoor dat je lichaam weer in balans komt, waardoor je je beter voelt. Deze massage heeft een gunstige werking op het hele lichaam, het is verrassend ontspannend en verkwikkend. Het stimuleert de bloed-, lymfe- en energiebanen, verder werkt het tegen pijn- en spierklachten.
Voor mensen die voor het eerst gemasseerd worden, is het een ideale massage.

Techniek

Anma bestaat uit kneden, drukken, wrijven, rekken en schudden om het lichaam te stimuleren en zo de gezondheid te herstellen of te onderhouden. De massage wordt volgens een bepaald patroon uitgevoerd, zo’n patroon wordt Kata genoemd. Wat zorgt voor een bepaald ritme en dynamiek, maar ook voor rust en harmonie. De massage wordt uitgevoerd op een massagetafel en het is gebruikelijk bij deze massage de kleding aan te houden.

Volgens beroemde Anma therapeuten is het nuttiger en belangrijker om eerst meerdere effectieve Anma massages te geven, voordat men probeert diagnoses te stellen en verschillende kwalen te behandelen via de meridianen.

Bij deze massage worden geen specifieke producten gebruikt, zelfs geen massage olie. Het enige wat een masseur nodig heeft is een massagetafel.

Aangesloten bij:

Registraties:

KAIMA for Well-Being is geregistreerd bij:

Kamer van Koophandel, registratienummer: 24403818
BTW -Id: NL002041924B86

VBAG, Registratienummer: 22212011
VIV Nederland, Registratienummer: 1907342B
RBCZ, Registratienummer: 505082R
NVTCG Zhong: Registratienummer: 2019021

Voor de Wkggz ingeschreven bij Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg

Vraag uw ziektekostenverzekeraar naar de mogelijkheden van vergoeding.

Waar wacht u nog op ? Neem contact met ons op voor een afspraak

Afspraak