Moxa

Moxa Therapie is één van de oudste op TCM (Traditional Chinese Medicine of in het Nederlands: Traditionele Chinese Geneeswijze) gebaseerde therapieën. Het stamt uit China en heeft zich later, nu zo’n duizend jaar geleden, naar Japan verbreid.

Moxa is Bijvoetskruid dat langzaam en heftig brandt. Voor therapeutische toepassingen wordt het los gebruikt of in de vorm van een samengeperste staaf. Aangestoken geeft Moxa een weldadige warme straling af.

Moxa kan op verschillende manieren worden toegepast. Het meest gebruikelijk is de toepassing op acupunctuurpunten. Hierbij laten we een moxastaafje boven het acupunctuurpunt branden en laten dat, afhankelijk van de diagnose, langdurig en mild òf kortstondig en heftig op het punt te laten inwerken.

Andere manieren zijn om moxa te branden op een laagje zout (in de navel, bij chronische diarree en buikpijn), op een schijfje gember (bij bijvoorbeeld darmziekten en gewrichtsreumatiek) of op een schijfje knoflook (bij bijvoorbeeld chronische zweren).

Het meest effectief is moxa in combinatie met een Shiatsubehandeling, maar moxa kan ook heel goed zelfstandig worden toegepast.

Moxa kan niet worden toegepast bij kleine kinderen, bij koorts, een hartslag van +80, hoge bloeddruk, extreme vermoeidheid, erge honger, zwangerschap, na alcohol, bij roodheid, zwelling en Hitte (je voelt je warm, je voelt warm aan, je hebt een hekel aan warmte en koude voelt weldadig) en aan het begin van de menstruatie.

Aangesloten bij:

Registraties:

KAIMA for Well-Being is geregistreerd bij:

Kamer van Koophandel, registratienummer: 24403818
BTW -Id: NL002041924B86

VBAG, Registratienummer: 22212011
VIV Nederland, Registratienummer: 1907342B
RBCZ, Registratienummer: 505082R
NVTCG Zhong: Registratienummer: 2019021

Voor de Wkggz ingeschreven bij Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg

Vraag uw ziektekostenverzekeraar naar de mogelijkheden van vergoeding.

Waar wacht u nog op ? Neem contact met ons op voor een afspraak

Afspraak