Breuss-massage

De Breuss-massage werd ontwikkeld door Rudolf Breuß en is een fijngevoelige, energetische massage van de tussenwervelschijven, gericht op de verbetering – regeneratie – van de functie van de tussenwervelschijven. Het zorgt ervoor dat de wervelkolom beter gestrekt wordt.

Een tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Uitgangspunt van de Breuss-massage is dat er geen “versleten” maar verwaarloosde tussenwervelschijven zijn. Dit ontstaat vaak voornamelijk door een verkeerde houding, eenzijdige belasting te veel zitten of lang autorijden etc.

Doordat de massage zo goed ontspant kunnen veel wervelkolomproblemen opgeheven worden. Door de werking op het zenuwweefsel kan het ook psychische en energetische blokkades opheffen. De massage doet geen pijn.

Hypericum olie
Voor de Breuss-massage wordt gebruik gemaakt van Hypericum olie (St. Janskruid) omdat deze olie affiniteit heeft met het zenuwweefsel. De olie dringt tijdens de massage tot diep in de tussenwervelschijven door. Ze zuigen zich vol en zetten uit. Hierdoor worden de tussenwervelschijven weer zacht en soepel.

 Indicaties

  • Vooral bij pijnklachten zoals osteoporose, spit en hevige rugpijn.
  • Klachten rondom het heiligbeen / SI-gewricht.
  • Tussenwervelschijf problemen zoals ischias en hernia.
  • Zeer ontspannend bij stress klachten of psychisch onbalans.

Breuss-massage kan goed gecombineerd worden met de Dorn-methode.

Aangesloten bij beroepsverenigingen

KAIMA for Well-Being is aangesloten bij:
VIV Nederland, Registratienummer: 1907342B
NIBIG , Registratienummer: 314114
RBCZ, Registratienummer: 505082R
Vraag uw ziektekostenverzekeraar naar de mogelijkheden van vergoeding.
Kijk voor meer informatie op: www.vivnederland.nl

Waar wacht u nog op ? Neem contact met ons op voor een afspraak

Afspraak