Dorn-therapie

Dorn-therapie werd ontwikkeld door Pieter Dorn en is een vriendelijke en zachte manuele methode waarbij verschoven ruggenwervels worden gecorrigeerd en bindweefsel wordt gemasseerd.

Uitgangspunt van de Dorn-therapie is een verschil in beenlengte. Ca 98% van de mensen heeft een beenlengteverschil. Dit beenlengteverschil is meestal geen anatomische afwijking want de botten zijn wel even lang. Eén been lijkt langer door meer afstand in het heup-gewricht. Het ontstaat vaak voornamelijk door een verkeerde houding, te veel zitten, eenzijdige belasting of lang autorijden etc.

Beenlengteverschil veroorzaakt ruimte tussen de gewrichtsvlakken van de enkel, knie en vooral het heupgewricht waardoor een scheefstand in het bekken en de hele wervelkolom ontstaat.

Om dit beenlengteverschil op te heffen wordt bij de Dorn-methode het langere been op een natuurlijk wijze korter gemaakt in plaats van het kortere been te verlengen middels een steunzool. Dat laatste stabiliseert juist de bekkenscheefstand wat later tot heup- en rugklachten kan leiden.

Wanneer het beenlengteschil is gecorrigeerd wordt vervolgens het SI-gewricht, het bekken en de hele wervelkolom nagelopen en indien nodig in de juiste positie teruggebracht. Dat gebeurt ZONDER te KRAKEN.

Indicaties
Veel gezondheidsproblemen komen voort vanuit de rug. Een verschoven rugwervel kan veel klachten veroorzaken.
Denk hierbij bv aan uitstralende pijn in armen of benen, nek-, schouder- en (lage)rugklachten maar ook aan meridiaanproblemen.
Het zijn meestal klachten waarbij men niet direct een link legt naar een verschoven rugwervel.

Dorn-therapie is vrij van ongewenste bijwerkingen, is ongevaarlijk maar zeer werkzaam!

Aangesloten bij:

Registraties:

KAIMA for Well-Being is geregistreerd bij:

Kamer van Koophandel, registratienummer: 24403818
BTW -Id: NL002041924B86

VBAG, Registratienummer: 22212011
VIV Nederland, Registratienummer: 1907342B
RBCZ, Registratienummer: 505082R
NVTCG Zhong: Registratienummer: 2019021

Voor de Wkggz ingeschreven bij Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg

Vraag uw ziektekostenverzekeraar naar de mogelijkheden van vergoeding.

Waar wacht u nog op ? Neem contact met ons op voor een afspraak

Afspraak