Mindfulness-Massage

Mindfulness-Massage, bewustzijn door aanraking.

Wat is Mindfulness-Massage?

Mindfulness-Massage is een combinatie van massage (aanraking) en mindfulness (staat van bewustzijn in het hier en nu). Deze multi-level aanpak geeft een diepgaand effect. Door middel van aanraking, meditatie, oefeningen en bewegingen wordt een diepe bewustwording gecreëerd.
Mindfulness-Massage werkt vanuit de ‘5 States of Being’: Breath, Release, Acceptance, Awareness en Trust. Door het volgen van één of meerdere sessies kom je bewuster in het leven te staan.

Waarom Mindfulness-Massage?

Vrijwel iedereen is in deze hectische tijd op zoek naar bewustwording, rust en diepgang. Voor een aantal mensen helpt meditatie of yoga hierbij, maar veel mensen kunnen moeilijk stil zitten en mediteren.
Mindfulness-Massage creëert een diepe bewustwording die voor iedereen te ervaren is.

5 States of Being

Mindfulness-Massage werkt met de ‘5 States of Being’: vijf paden die je dichter bij jezelf brengen, vijf thema’s die je kunnen uitdagen of tegenhouden om volledig aanwezig – in het nu – te zijn. Als je je hierin verdiept, kun je de essentie van mindfulness ontdekken. Het gaat dan om Breath, Awareness, Release, Acceptance en Trust. Het doorlopen van deze vijf paden biedt je een reis die je bewuster maakt van het hier en nu.

Breath / Ademhaling

      Bewust ademen wordt vaak tijdens het mediteren gebruikt. Je ademt altijd. Daardoor is het een effectieve manier om je bewust te maken van het nu. Dat kan onder meer door de bewegingen in je lichaam te voelen als je in- en uitademt.

Release / Loslaten
Het leven kan zo overweldigend zijn, dat je graag op zoek gaat naar zekerheid. Je wilt dat ook vasthouden. Dat echte zekerheid niet bestaat, wil niet zeggen dat je daar niet naar streeft, soms zelfs krampachtig. Wensen, doelen, eisen en angsten: het kunnen allemaal obstakels zijn om niet bij jezelf te hoeven zijn.

Acceptance / Acceptatie
Sommige zaken kunnen voor jou onaanvaardbaar of moeilijk te accepteren zijn. Maar het gebeurt. En wat jij ervan vindt heeft geen enkele invloed op de situatie. Wel kun je wat doen aan de manier waarmee jij omgaat met de situatie.

Awareness / Bewustwording
Je hersenen zijn ervoor gemaakt om te denken. En dat doen ze graag. Maar je kunt het denken ook uitschakelen. Daartoe word je in de sessie Awareness uitgenodigd. Steeds weer word je afgeleid door je gedachten en steeds ga je weer terug naar het nu.

Trust / Vertrouwen
Het ontwikkelen van vertrouwen in je eigen innerlijke wijsheid is een essentieel onderdeel van mindfulness. Bij het beoefenen van mindfulness neem je steeds verantwoordelijkheid voor jezelf en zul je steeds meer op jezelf leren vertrouwen.

Aangesloten bij:

Registraties:

KAIMA for Well-Being is geregistreerd bij:

Kamer van Koophandel, registratienummer: 24403818
BTW -Id: NL002041924B86

VBAG, Registratienummer: 22212011
VIV Nederland, Registratienummer: 1907342B
RBCZ, Registratienummer: 505082R
NVTCG Zhong: Registratienummer: 2019021

Voor de Wkggz ingeschreven bij Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg

Vraag uw ziektekostenverzekeraar naar de mogelijkheden van vergoeding.

Waar wacht u nog op ? Neem contact met ons op voor een afspraak

Afspraak