MTC bij Hooikoorts

Vijftien tot twintig procent van de Nederlandse bevolking heeft last van een pollenallergie (www.nhg.org). Deze mensen zijn allergisch voor het stuifmeel (pollen) van verschillende grassen, planten en bomen. Dit geeft klachten als een jeukende, verstopte neus of een loopneus, veel niezen, jeukende, tranende en branderige ogen en een droge, branderige keel waardoor iemand moet hoesten.

Behandeling

De behandeling van hooikoorts bestaat op dit moment vooral uit medicatie, homeopathische geneesmiddelen en acupunctuur om de klachten van hooikoorts te onderdrukken. Echter zijn deze methodes duur of onhandig in gebruik.

Medical Taping Concept®

Een alternatief is het aanleggen van een tape volgens het Medical Taping Concept®. Deze tape-methode werd ontwikkeld door de Duitse fysiotherapeuten Ralph en Marte Gericke.

De borstspier (pectoralis major) is een hulpademhalingsspier, deze spier werkt vaak te hard bij hooikoorts. Het aanbrengen van MTC tape verminderd de werking van de borstspier. Daarnaast wordt er ook tape op de rug geplakt, dat zorgt voor de zenuwwerking van bronchiën, longen en pleurae. Na één keer tapen is er zeker sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Bij chronische klachten kan daarna opnieuw een tape gezet worden. De werking van deze tape-combinatie lijkt in de loop van de tijd niet af te nemen.

COPD patiënten, die met deze tape-combinatie behandeld werden, vertellen vrijwel zonder uitzondering over meer longinhoud te beschikken door deze tape. In vrijwel alle gevallen nam het medicijngebruik drastisch af.

Tientallen hooikoortspatiënten, die aan het begin van “hun allergie-seizoen” éénmalig met deze tapecombinatie behandeld werden, hebben terug gerapporteerd, dat ze de rest van het seizoen klachtenvrij zijn gebleven. Vooralsnog is niet bekend of de tape ieder seizoen herhaald moet worden.

MTC Hooikoorts RugMTC Hooikoorts Borst

(Bron: Medical Taping Concept Manual)

Aangesloten bij:

Registraties:

KAIMA for Well-Being is geregistreerd bij:

Kamer van Koophandel, registratienummer: 24403818
BTW -Id: NL002041924B86

VBAG, Registratienummer: 22212011
VIV Nederland, Registratienummer: 1907342B
RBCZ, Registratienummer: 505082R
NVTCG Zhong: Registratienummer: 2019021

Voor de Wkggz ingeschreven bij Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg

Vraag uw ziektekostenverzekeraar naar de mogelijkheden van vergoeding.

Waar wacht u nog op ? Neem contact met ons op voor een afspraak

Afspraak